fbpx

Op 22 juni was de tweede avond van de Dordtse Sena Jazz Prijs 2013 waarbij studenten met hoog niveau hun beste kunnen lieten zien op het gebied van (nieuwe) jazz, en hun eigen interpretatie van I Mean You van Thelonious Monk. Na een voorselectie onder de ingezonden stukken werden 8 bands geselecteerd. Op 22 juni waren traden er drie bands op: Sander Baan Trio, Jonas Hemmersbach Group en de Hat Bangers

De jury bestond uit Juan Martinez, Robert Meyer en Jan de Lange. De bands werden beoordeeld op eigenheid, samenhang en samenspel, solistische kwaliteiten, uitstraling en podiumpresentatie, repertoirekeuze en compositie.

Wat betreft het Sander Baan Trio was de jury van mening dat zij prachtige, en niet gemakkelijke eigen composities ten gehore brachten met mooie subtiele klank. De saxofonist was buitengewoon talentvol. Ze hadden een goede podiumpresentatie, bescheiden maar wel zelfbewust.

De Jonas Hemmersbach Group had een mooie quintet sound, mooi uitgevoerde tweestemmigheid in het openingsnummer, elk tempo was in evenwicht, swingend met prachtige altsax, geweldige uitvoering van het verplichte I Mean You van Monk. Het plezier in spelen straalde er vanaf: fun en fris.

De Hat Bangers, de uiteindelijke winnaars, hadden gewaagde ( eigen) composities en eigenheid in de uitvoering, mooi rubato samenspel, sterke grooves van de drummer, stuk voor stuk goede solisten. Ze deden soms denken aan James Carter en Eddie Harris. Ze bleven hun publiek boeien tot de laatste noot, zeer professioneel!

Zij zijn geëindigd als eerste en winnaars, Soso Lakatos en zijn band als tweede.

De Hat Bangers hebben opgetreden tijdens het Big Rivers Festival op het Dordtse Sena Summer Jazz podium naast diverse andere talentvolle beloften voor de toekomst en zij zijn ook daar met enthousiasme ontvangen!

Jazzpodium DJS hoopt in samenwerking met Sena nog veel kansen te kunnen bieden aan aanstormend jazz-talent in de Drechtsteden en Nederland door haar podia open te stellen voor iedereen die van jazz houdt!