fbpx

UPDATE 16/02/2022 – JAAAAA EINDELIJK WEER EENS GOED NIEUWS! WE MOGEN WEER!

Na alle tegenslag vanwege corona in de afgelopen 2 jaar is er eindelijk weer zicht op een nieuw seizoen met een mooi programma bij Muziekpodium DJS! We gaan weer open en zullen hopelijk net zo goed functioneren als vanouds. Per maart is het al zover!

Het zal u niet ontgaan zijn dat de versoepelingen ineens wel heel hard gaan. Fijn natuurlijk dat we straks gezamenlijk weer kunnen genieten van mooie concerten zonder 1.5m afstand, mondkapjes en een beperkt aantal bezoekers . Maar na bijna 2 jaar optredens afzeggen en verplaatsen is het nu plots alle hens aan dek. Het opnieuw opstarten kost even tijd, het programma is grotendeels rond maar nog niet helemaal. We streven ernaar u snel een mooi en volledig programma te kunnen bieden vanaf het eerste weekend van maart maar vragen nog heel even uw begrip en geduld.

We hopen en verwachten u in de loop van volgende week verder te kunnen informeren over de gang van zaken rondom de heropening van Muziekpodium DJS.

Graag tot ziens bij een van onze aanstaande concerten,
namens het bestuur van Muziekpodium DJS


UPDATE 26/11/2021 – CORONAMAATREGELEN DJS PER 27-11-2021

De overheid heeft vandaag, vrijdag 26 november, aangescherpte coronamaatregelen voor de komende drie weken afgekondigd. Die maatregelen hebben voor ons als culturele organisatie en voor u als muziekliefhebber en concertbezoeker van DJS ingrijpende gevolgen.

Gelet op de combinatie van de toegestane openingstijden, de verplichte anderhalve meter onderlinge afstand en de verplichting om uitsluitend met zitplaatsen te werken, zijn concerten met publiek op onze locatie niet mogelijk. Al eerder deden wij onderzoek naar alternatieve locaties, die bleken door alle beperkingen in Dordrecht echter niet beschikbaar.

Over drie weken rest ons nog slechts één weekend in 2021 waarin eventueel een programma zou kunnen plaatsvinden, mits dan de regels versoepeld zijn. Dit is echter erg onzeker en pas pal voor dat weekend ontstaat duidelijkheid over de dan genomen maatregelen. Die onzekerheid maakt dat laatste weekend organisatorisch, maar ook naar de bands en onze vrijwillige medewerkers toe, onverantwoord. Wij moeten u daarom helaas meedelen dat muziekpodium DJS tot eind 2021 gesloten zal zijn. We rekenen op uw begrip hiervoor.

Wij hopen uiteraard dat het aantal coronabesmettingen in de komende weken zal gaan afnemen en er tegen het einde van 2021 een versoepeling van de coronamaatregelen zal plaatsvinden. Wij gaan aan de slag om het seizoen 2022 voor te bereiden en streven daarbij wederom naar een mooi, boeiende concertserie. Wij hopen dat wij u dan weer in de bekende, goede sfeer van DJS kunnen ontvangen.

Wij beseffen dat de maatregelen ook voor u persoonlijk een nare impact zullen hebben. Wij hopen dat u desondanks vertrouwen in de toekomst zult behouden en natuurlijk wensen wij u een goede gezondheid toe.

Het bestuur van Muziekpodium DJS


UPDATE 14/11/2021 – Optredens in Muziekpodium DJS tot en met 5 december geschrapt

In het weekend van 13 november werd Nederland getrakteerd op een aantal nieuwe coronamaatregelen die ook Muziekpodium DJS voor nieuwe keuzes stelden.

De afgelopen dagen hebben we zoveel mogelijk opties bekeken. Kunnen we de optredens verplaatsen naar de middagen? Kunnen we er concerten van maken met uitsluitend zitplaatsen? Is onze locatie geschikt of moeten we op zoek naar een tijdelijk alternatief?

De zoektocht leverde uiteindelijk op dat de mogelijkheden beperkt zijn en dat vooral de musici ook niet overtuigd zijn van bijvoorbeeld middagconcerten en de voorkeur geven aan het verplaatsen van optredens naar latere momenten, waarop concerten zoals we die gewend zijn weer mogen.

Dat inzicht heeft ons doen besluiten om tot en met zondag 5 december alle geplande activiteiten in Muziekpodium DJS te schrappen en zo mogelijk naar latere data te verplaatsen, hopelijk ergens in 2022.

Hoe het met de concerten in de rest van december gaat lopen, valt nog even te bezien. We volgen de ontwikkelingen en zullen u tijdig informeren.

Wij vertrouwen op uw begrip en hopen u spoedig – onder betere condities – weer te mogen begroeten in ons geliefde podium.

Gezondheid en tot gauw ziens!

Het bestuur van Muziekpodium DJS


UPDATE 25/09/2021

Na alle tegenslag vanwege corona in het afgelopen 1,5 jaar is er eindelijk weer zicht op een nieuw seizoen met een mooi programma bij DJS! DJS gaat weer open en zal hopelijk net zo goed functioneren als vanouds! In oktober is het zover!

Zo’n heropening, na een lange periode van gedwongen stilliggen, is natuurlijk altijd spannend. Maar we verwachten dat onze vrijwillige medewerkers en onze schare concertbezoekers ons trouw zijn gebleven. Bovendien heeft DJS als organisatie de coronatijd goed doorstaan; de financiën zijn op orde, subsidies verkregen, de programmering is voor het komende seizoen geboekt en de locatie en het ventilatiesysteem zijn grondig schoongemaakt. Ook hebben wij afgelopen juli op goede wijze tijdens de Dordtse Feesten laten zien dat we nog springlevend zijn. En dus staat niets een succesvolle herstart in de weg.

Vanwege de pandemie zijn er bij de aanvang van het nieuwe seizoen enige overheidsmaatregelen van kracht waaraan Muziekpodium DJS zich dient te houden. DJS is en voelt zich ook verantwoordelijk voor veilige en gezonde omstandigheden voor zowel onze medewerkers als bezoekers. Wij zijn ons er daarbij van bewust dat onze locatie een beperkte ruimte heeft die door veel mensen tegelijkertijd gedeeld moet worden. De overheidsmaatregelen zullen wij daarom strikt naleven en verder alles doen dat mogelijk is om te zorgen voor goede omstandigheden.

De maatregelen zijn (onder voorbehoud) als volgt:

  • Toegangskaartjes dienen zoveel mogelijk vooraf, via internet, gekocht te worden. Bezoekers zonder vooraf gekocht entreebewijs, dienen bij de entree hun contactgegevens op papier in te vullen.
  • Alle bezoekers dienen bij binnenkomst een geldige coronapas (op grond van vaccinatie of een test) en identiteitsbewijs te tonen. Alleen bezoekers waarvan de scan groen licht geeft worden toegelaten.
  • Per concert worden maximaal 65 bezoekers toegelaten.
  • De aanvangstijd van de concerten wordt vervroegd naar 21.00 uur (inloop 20.30 uur). DJS sluit om 24.00 uur.
  • De maatregelen zullen In het gebouw en in onze media (website) duidelijk zichtbaar worden vermeld.
  • Wij mogen onze medewerkers vragen of ook zij al dan niet in het bezit van een geldige coronapas zijn, een antwoord daarop is vanwege de geldende privacywetgeving echter niet verplicht. Dat kan de situatie opleveren dat wij onze bezoekers moeten controleren op een coronapas, terwijl wij daar mogelijk zelf niet over beschikken. Iedereen zal dat vreemd en ongewenst vinden. Daarom – en vanwege ons streven naar een veilig klimaat voor iedereen, maar ook omdat het mogelijk is via een test en zonder vaccinatie een coronapas te krijgen- zullen wij, zolang de coronamaatregelen gelden, alleen medewerkers inroosteren met een geldige coronapas.
  • Maak je liever gebruik van een papieren QR code of heb je andere vragen over de coronapas ? Klik dan hier
  • Bovenstaande maatregelen gelden dus ook voor musici die komen optreden bij Muziekpodium DJS.

Sommigen van jullie zullen de maatregelen wellicht als vervelend ervaren, maar we rekenen op jullie begrip voor ons streven DJS, haar medewerkers en bezoekers op goede wijze door deze tijd te loodsen. We doen dan ook een beroep op al onze medewerkers en bezoekers om ons beleid in deze te ondersteunen.

Graag tot ziens!
namens het bestuur van Muziekpodium DJS