Na alle tegenslag vanwege corona in het afgelopen 1,5 jaar is er eindelijk weer zicht op een nieuw seizoen met een mooi programma bij DJS! DJS gaat weer open en zal hopelijk net zo goed functioneren als vanouds! In oktober is het zover!

Zo’n heropening, na een lange periode van gedwongen stilliggen, is natuurlijk altijd spannend. Maar we verwachten dat onze vrijwillige medewerkers en onze schare concertbezoekers ons trouw zijn gebleven. Bovendien heeft DJS als organisatie de coronatijd goed doorstaan; de financiën zijn op orde, subsidies verkregen, de programmering is voor het komende seizoen geboekt en de locatie en het ventilatiesysteem zijn grondig schoongemaakt. Ook hebben wij afgelopen juli op goede wijze tijdens de Dordtse Feesten laten zien dat we nog springlevend zijn. En dus staat niets een succesvolle herstart in de weg.

Vanwege de pandemie zijn er bij de aanvang van het nieuwe seizoen enige overheidsmaatregelen van kracht waaraan Muziekpodium DJS zich dient te houden. DJS is en voelt zich ook verantwoordelijk voor veilige en gezonde omstandigheden voor zowel onze medewerkers als bezoekers. Wij zijn ons er daarbij van bewust dat onze locatie een beperkte ruimte heeft die door veel mensen tegelijkertijd gedeeld moet worden. De overheidsmaatregelen zullen wij daarom strikt naleven en verder alles doen dat mogelijk is om te zorgen voor goede omstandigheden.

De maatregelen zijn (onder voorbehoud) als volgt:

  • Toegangskaartjes dienen zoveel mogelijk vooraf, via internet, gekocht te worden. Bezoekers zonder vooraf gekocht entreebewijs, dienen bij de entree hun contactgegevens op papier in te vullen.
  • Alle bezoekers dienen bij binnenkomst een geldige coronapas (op grond van vaccinatie of een test) en identiteitsbewijs te tonen. Alleen bezoekers waarvan de scan groen licht geeft worden toegelaten.
  • Per concert worden maximaal 65 bezoekers toegelaten.
  • De aanvangstijd van de concerten wordt vervroegd naar 21.00 uur (inloop 20.30 uur). DJS sluit om 24.00 uur.
  • De maatregelen zullen In het gebouw en in onze media (website) duidelijk zichtbaar worden vermeld.
  • Wij mogen onze medewerkers vragen of ook zij al dan niet in het bezit van een geldige coronapas zijn, een antwoord daarop is vanwege de geldende privacywetgeving echter niet verplicht. Dat kan de situatie opleveren dat wij onze bezoekers moeten controleren op een coronapas, terwijl wij daar mogelijk zelf niet over beschikken. Iedereen zal dat vreemd en ongewenst vinden. Daarom – en vanwege ons streven naar een veilig klimaat voor iedereen, maar ook omdat het mogelijk is via een test en zonder vaccinatie een coronapas te krijgen- zullen wij, zolang de coronamaatregelen gelden, alleen medewerkers inroosteren met een geldige coronapas.
  • Maak je liever gebruik van een papieren QR code of heb je andere vragen over de coronapas ? Klik dan hier
  • Bovenstaande maatregelen gelden dus ook voor musici die komen optreden bij Muziekpodium DJS.

Sommigen van jullie zullen de maatregelen wellicht als vervelend ervaren, maar we rekenen op jullie begrip voor ons streven DJS, haar medewerkers en bezoekers op goede wijze door deze tijd te loodsen. We doen dan ook een beroep op al onze medewerkers en bezoekers om ons beleid in deze te ondersteunen.

Graag tot ziens!
namens het bestuur van Muziekpodium DJS