fbpx

Bruut! is een jong jazzkwartet dat met de dezelfde filosofie musiceert als labelgenoten New Cool Collective. De vier heren maken geen oude-mannen-in-coltruienjazz, maar hard swingende, hippe Hollywoodfilm jazz, prima geschikt voor het festivalpubliek. Zij waren dan ook al eerder in Dordt te zien op het Big Rivers festival. De hoofdrollen op Bruut! zijn weggelegd voor saxofonist Maarten Hogenhuis en organist Folkert Oosterbeek en met name die laatste steelt de show. Zijn Hammondspel is aantrekkelijk, verzorgd en stuwend.

Het debuutalbum bevat dertien composities van eigen hand. Goeie thema’s worden afgewisseld met smaakvolle solo’s waarin de heren flink uitpakken, maar die nooit te lang duren. De meeste tracks hebben de lengte van een popsong en zijn dus geen eindeloze stijloefeningen, alleen interessant voor medemusici. Klanktechnisch worden op Bruut! enkel goeie keuzes gemaakt. De band klinkt warm en spontaan zonder al te veel opsmuk. Vooral de ritmesectie klinkt alsof ze zo van een oud Verve- of Blue Note-album geplukt is.

Jazz and Beyond avonden brengt iedere 2de zaterdag van de maand een live programmering en dj naar Dordrecht die jazz en aanverwante stijlen als funk, soul, afrobeat, latin en pop mixen. De muziek is voor jong en oud, maar om voor de jongen mensen de drempel laag te houden is de entrée prijs tot 25 jaar slechts 3,50 euro.

  • Plaats: Jazzpodium DJS
  • Adres: Grote Kerkplein 1
  • Deur open: 21:30u
  • Entree: 7,00/3,50