fbpx

bootsy-collins-newskleinOp 26 oktober is er weer een editie van de succesvolle JazzLab Session met dit keer als thema ‘On tha One’. Tijdens deze sessie zal een aantal bekende en minder bekende musici uit de regio alles uit de kast halen voor een dampende funk-jam in de traditie van James Brown en Bootsy Collins. Met het begrip ‘on tha one’ beschrijft de legendarische funk-bassist Bootsy Collins de basisformule voor het maken van funk-music. In de jaren 80 legde hij in het tv-programma Rockschool deze basic funkformule uit, met de vermelding dat de formule eigenlijk toebehoort aan the godfather of soul, James Brown. Waar de formule op neerkomt is, dat er vier tellen in de maat zitten en dat je van alles mag spelen, mits je maar altijd een bevestiging speelt op de eerste tel.

Tijdens deze sessie zal een aantal funkklassiekers van James Brown en Kool & the Gang uit de kast worden gehaald. Verder zal een aantal grootmeesters uit de Nederlandse funkscene uitgenodigd worden om te komen spelen.

De sessie-musici uit de regio die deze avond gezamenlijk spelen, komen ‘s middags bij elkaar om de arrangementen te bekijken. Ze maken afspraken voor een uitvoering alvorens zij het podium beklimmen. In diverse bezettingen zullen de musici een vertolking doen van de funk. Geen eindeloze solo’s en egotripperij, maar samen de groove vinden en proberen de essentie van ‘on tha one’ te pakken. Met als uiteindelijke winnaar: het publiek.

  • Jazzlab Session On Tha One
  • Plaats: Jazzpodium DJS
  • Adres: Grotekerksplein 1
  • Deur open: 21.30 uur / Aanvang: 22.30 uur
  • Entree: gratis