fbpx

Dit seizoen gaan we door met de succesvolle Jazzlab Session avonden. In januari is het weer tijd voor een sessie met een aantal bekende en onbekende jazzmusici uit de regio met dit keer als speciale gast de Engelse trombonist Tom White met het Thomas Streutgers \ Nol Sicking kwartet.

Trombonist Tom White woont en speelt in Londen. Als solist en sectie speler behoort hij tot een van de meest gevraagde trombonisten van Engeland.  Hij wordt begeleid door het Thomas Streutgers \ Nol Sicking kwartet , een vet swingend hard bop kwintet , waarmee oa eigen stukken worden gespeeld (met invloeden uit gospel, calypso, swing) en stukken van oa Horace Silver, Cannonball Adderly  en Dexter Gordon.

De sessie musici uit de regio die deze avond gaan meespelen zullen ‘s middags bijeen komen om de arrangementen te bekijken. Er worden afspraken gemaakt en gezamlijk gegeten alvorens zij het podium beklimmen voor een uitvoering. De muziek zal bestaan uit bekende en onbekende klassiekers van o.a. Lee Morgan, Art Blakey en Herbie Hancock. In diverse bezettingen zullen de musici een vertolking doen van de beste hardbop stukken. Geen eindeloze soli, egotriperij, maar samen een goede swing neerleggen. Proberen de essentie van jazz improvisatie te pakken, waar bij het publiek niet vergeten wordt.

Al met al beloofd het een gevarieerde avond te worden!

  • Tom White – trombone verder div. andere gastmusici in de sessie
  • Entree € 5,- / 2,50 leden
  • Deur open 21:30u / Aanvang 22:30u