fbpx

 

Yoka,-Little-Devils-vocalistkleinOp vrijdag 25 oktober treedt in Jazzpodium DJS de Engelse formatie Little Devils op. Deze jonge Britse bluesband, met gelouterde muzikanten, mengt blues met elementen van rock, jazz en soul en heeft met zangeres, fluitist en saxofonist Yoka een ware stage-diva. In Engeland klonken er juichende kritieken op de twee albums die de Little Devils inmiddels uitbrachten. Critici prijzen vooral de grote muzikaliteit van de band en de fantastische stem van de vocaliste Yoka.  

Little Devils is opgericht in 2010. Reeds in 2011 werd de band door PlayMusic Magazine Awards UK gekozen tot ‘beste live-band’. In 2012 stond de band in de finale van the New Brunswick Battle of the Blues. Een recensie van een live performance in Blues Matters Magazine zegt: ‘Little Devils duwt blues in nieuwe richtingen, op een meesterlijke manier mengen ze blues met elementen van rock, jazz en soul.’

Gelouterde muzikanten

Little Devils is een jonge band, maar de bandleden hebben veel ervaring. De zangeres van de band, Yoka, is Nederlandse en woonachtig in Londen. Ze heeft veel ervaring met jazz, blues en rock en is in de Engelse pers vergeleken met zangeressen als Etta James, Dani Wilde en Skunk Anansi. Yoka heeft een groot bereik, een enorme uitstraling en kan flink knallen. Ze speelt ook saxofoon en fluit.

Sinds november 2012 speelt ook Mick Paice met de Little Devils. Mick is een topsaxofonist en een virtuoos op de mondharmonica, hij heeft gewerkt met onder andere Jools Holland, The Blues Band, Dana Gillespie, Dr John en Joe Louis Walker. Ook de overige bandleden verdienden ruimschoots hun sporen in de bluesscene.

  • Deur open: 21.30 uur / Aanvang: 22.30 uur
  • Entree: € 7,– / leden en jongeren tot 25 jaar € 3,50