fbpx

Muziekliefhebbers over de hele wereld ervaren steeds weer dat deze band haar fans voor zich weet te winnen met hun originele muziek omdat ze een smeltkoers van energie, samenspel, zoetheid, zweet en bezieling weten neer te zetten. Het vierkoppig combo bestaat al 10 jaar en speelt een Americana die richting de Texas honky-tonk, Bakersfield twang, rockabilly uit Memphis, swing uit het Westen en de goeie ouwe rock&roll gaat.

Na de afgelopen zes jaar bijna continu op tournee te zijn geweest door de VS en Europa staan de songs van het vierde album uit 2008 genaamd Miles from Home nog steeds stevig in de radiouitzendingen, zoals het nummer Cold Pines and Red Dirt, een nummer waarmee de leadzangeres van de band Ruby Dee een tweede plaats won in de competitie van Songwriter’s magazine 2007. De video Round and Round uit 2009 oogstte alom bewondering met zijn juweeltjes van Seattle rockabilly muzikanten en bekende muzikale buurten in de stad.

‘Door de snauwende rockabilly te mengen met honky tonk hartzeer hebben Ruby Dee en The Snakehandlers hun beste album tot nu toe in elkaar gezet’ vermeldde het Blue Suede News.

‘Het hart van deze set van 13 songs komt voort uit Dee’s oorspronkelijke materiaal dat poëtische uitdrukkingen combineert met sappige hillbilly sounds. Dankzij het topklasse gitaarwerk van Jorge Harada dat de zoetigheid van de ballroom laat horen, afgewisseld met de ruige roadhouse rock, klinkt ze als een zangeres uit een Texas dansgelegenheid die ons meeneemt naar een ander tijdperk’.

Door bruisende energieke shows maken ze hun reputatie waar als het gaat om optredens voor groot publiek, in clubs, festivals en evenementen. Zo begonnen zij in het noordwesten van de Verenigde Staten waar zij direct gekozen werden tot Beste Band in de Seattle Post, Intelligencer People’s Picks 2005 en meest gekozen band in People’s Picks 2006. De door Uno geproduceerde North of Bakersfield was de eerste volledige CD van de band. Daarmee scoorden ze doordat ze veelvuldig op de radio te beluisteren waren in de VS, Europa en Australië. Ook stonden ze herhaaldelijk op de Europese Americana Lijst.

De muziek pakt het publiek van heinde en verre bij de ballen door een combinatie van Ruby’s zang en eigen composities, ontsproten uit haar jeugd die ze doorbracht in het niet meer zo wilde terrein van de heuvels van noord Californië en de lange, recht- toe- recht- aan wegen rondom Big Spring in Texas en de tijd die ze doorbracht toen ze dit ontvluchtte op weg naar Zuid Amerika, in een truck, en werkend op vissersboten in Alaska en meer….

Gitarist Jorge Harada heeft zijn hart en zweet uitgegoten over zijn Tennessee Rose gitaar in bands als The Spitfires en de rockabilly grootheden DRAGSTRIP 77.

Sinds ze in 2008 naar Austin zijn verhuisd spreekt iedereen in de muziekwereld van de stad over deze band. Jody Suarez op drums en Dylan Cavaliere op bass staan achter Ruby en Jorge en zorgen voor een stevige rock- honky tonk groove. Samen hebben ze zes succesvolle Europese tournees gedaan en hebben ze diverse malen opgetreden door de hele Verenigde Staten.

Midden april 2001 kwam de bands album Live From Austin Texas uit op zowel CD als vinyl, met daarop een paar nieuwe songs en oude favorieten van de fans, opgekrikt met de levendige jumpy sound waar de Snakehandlers zo bekend om zijn. Songs van dit album prijkten voor meer dan 10 weken op de hitlijsten van AMA en Third Coast Music, en werden ze getipt als kanshebbers voor een Grammy voor het beste Americana Album.

  • Plaats: Jazzpodium DJS, aanvang 22.30 uur, deur open 21.30uur
  • Adres: Grotekerksplein 1
  • Entree € 7,- / DJS leden, student en < 25 € 3,50