fbpx

Tijdens de komende editie van het Big Rivers Festival op 13, 14 en 15 juli 2012,  zal het Jazzpodium DJS haar 65 jarig bestaan vieren door het hele weekend de programmering te verzorgen van het podium op het Stadshuisplein. Daarbij is  gekozen voor een thema opzet waarbij diverse stijlen, die doorgaans op het Jazzpodium te horen zijn, nu ook tijdens Big Rivers ten gehore zullen worden gebracht.

Jazz & Beyond

Op zondag wordt het knallen geblazen zodra het podium dienst doet voor ‘Jazz & Beyond’. Bands als Bruut (spetterende Soul Jazz), The Jig (funk) en The Jazzinvaders (danceable Jazz) zullen het publiek trakteren op het beste wat de Nederlanse Jazzscene op dit moment te bieden heeft.

Bruut

Bruut brengt ons het surrealisme van Quentin Tarantino films, tweedehands platen en oude Westerns. De sfeer van lavalampen, gefotoshopte boogaloo, de jaren zestig onscherp als op Youtube… Bruut! swingt enorm, het is kleurig en ongepolijst, dansbaar en extra luisterbaar, spannend en feestelijk. Superjazz.

 

 

The Jig

The Jig brengt instrumentale funk met invloeden van afrobeat, soul, rhythm & blues en een rock ’n roll attitude. De liefde voor funkhelden als the Meters en Bootsy Collins heeft deze muzikanten samengebracht. The Jig brengt geen funk, The Jig IS FUNK!

 

 

 

The Jazzinvaders

Met de onmisbare beats van DJ Phil Martin en een keur van toppers uit de Nederlandse nu jazz-scene zijn de Jazzinvaders een band om rekening mee te houden. Hun mix van souljazz, funk en latin met beats en grooves en strakke bigband-achtige blazerspartijen heeft hen een geduchte live-reputatie gegeven, maar de drie cd’s mochten ook rekenen op lovende recensies. ‘De Jazzinvaders zijn aan een avontuur begonnen dat tot innovatieve jazz heeft geleid en ongetwijfeld nog tot heel veel moois gaat leiden,’ aldus Frank Huser in Jazzflits.

Kijk voor meer informatie ook op www.jazzpodiumdjs.nl en op www.bigrivers.nl