fbpx

Tijdens de komende editie van het Big Rivers Festival op 13, 14 en 15 juli 2012,  zal het Jazzpodium DJS haar 65 jarig bestaan vieren door het hele weekend de programmering te verzorgen van het podium op het Stadshuisplein. Daarbij is  gekozen voor een thema opzet waarbij diverse stijlen, die doorgaans op het Jazzpodium te horen zijn, nu ook tijdens Big Rivers ten gehore zullen worden gebracht.

 

Young Talent Jazzlab

Op de zaterdagmiddag zal het podium omgedoopt worden tot ‘Young Talent Jazzlab’. Een programmering die plaats biedt aan lokaal en jong talent. Zo zullen de winnaar van de Dordtse jazzprijs, Monsieur Cannibale en een zeer jonge formatie Jazzdub acte de presence geven.

Monsieur Cannibale

Een nieuwe band ontstaan op het eiland van Dordrecht. In 2010 is dit muzikale project gestart door Casper Houtman. Op dit moment bestaat de band uit vijf enthousiaste musici: Lotte Okkerse (zang), Luuk Geers (gitaar), Casper Houtman (toetsen), Matthijs van Schaik (bas) en Lennart van der Ree (drums). De inspiratie voor hun nummers komt uit verschillende hoeken: Jazz, Pop, Soul, Funk en Wereldmuziek. Dit komt allemaal samen terecht in een swingend, gevarieerd repertoire!”

JazzDub

Opgericht door de Popschool hebben we hier te maken met een zeer jonge getalenteerde souljazz formatie. De muzikale invloeden van de band zijn uiteenlopend van de jazz van Jimmy Smith eind jaren ’60 en pop- en soulmuziek uit de jaren ’70. Denk aan Booker T and the MGs. Een bijtende gitaar, scheurend orgel en een swingende ritmesectie.

 

Werelds!

Vanaf komend seizoen zal er een nieuwe serie van start gaan op Jazzpodium DJS onder te naam ‘Werelds!’. Tijdens Big Rivers wordt hiervoor het startschot gegeven. Topformaties uit de Europese Wereldmuziek scene zullen het publiek trakteren op uiteenlopende stijlen. Van Afrobeat tot Latin en van Morna (Kaapverdiaanse blues) tot Cubaanse rumba en salsa, alles komt voorbij zodra de bands CaboCubaJazz en Sinas het podium zullen betreden.

CaboCubaJazz

Op onnavolgbare wijze mixt de groep de melancholie van de morna [Kaapverdische blues], de vrolijke dans van de [eveneens Kaapverdische] coladera met een flinke portie opzwepende Cubaanse rumba, salsa en jazz. Het resultaat: hondert procent CaboCubaJazz. Zowel de luisteraar als ook de danser worden meegenomen op een reis waar verlangen, passie, subtiliteit en muzikaal vuur elkaar afwisselen. Hun debutalbum Rikeza y Valor [2011] heeft wereldwijd enthousiaste reacties ontvangen. Na een succesvolle releasetour als kwintet langs de Nederlandse theaters en clubs, staan voor 2012 optredens in ondermeer Canada, Duitsland en Noorwegen gepland.

Sinas

Sinas is een 8-mans live band en put inspiratie uit uiteenlopende muzieksoorten als: afro beat, reggaeton, rai, funk en dance. `global dancefloor music` zoals ze het zelf noemen. Intergalactic Freedom, het nieuwe album van Sinas, is een blauwdruk van alles waar Sinas voor staat: dwingende beats, onweerstaanbare grooves en pakkende melodieën uit alle windstreken. Wederom brengt Sinas meerdere culturen en invloeden samen tot groovende dance. Bandleider en saxofonist Wouter Schueler verrast ook nu weer met sterke composities en slaagt er op dit album in om ook de hechte live sound van de band vast te leggen.

Blues
Natuurlijk mag ook ‘de Blues’ niet ontbreken tijdens het vieren van 65 jaar DJS daarom zullen op zowel de vrijdag- als de zaterdagavond afterparties gehouden  worden op het Jazzpodium zelf waarbij ‘De Blues’ centraal staat.

Kijk voor meer informatie ook op www.jazzpodiumdjs.nl en op www.bigrivers.nl