fbpx

Friday Night Soul – Vrijdag de 13e juli krijgt als thema ‘Friday Soul Night’ waarbij de Dordtse bands Ashtraynutz en The Soul Snatchers te horen en te zien zullen zijn. Fijne soul deunen afgewisseld met dampende funk tunes waarbij alles gericht is op het laten swingen van het publiek

Ashtraynutz

Ashtraynutz, de band, werd opgericht door Joël Gaerthé tijdens zijn muziekopleiding muzikant/producer te Rotterdam. Door “project ATN” , in eerste instantie opgestart als gezamelijk schoolproject met producer en beatcreator Jimmie Barbosa, werden composities en teksten van zijn hand tot 1e volwaardige songs gevormd. Al snel volgde de huidige bandsamenstelling om deze eigentijdse songs, die soul, jazz en hiphopinvloeden bevatten, live ten gehore te brengen.

Het unieke enigszins raspende stemgeluid van leadzanger en componist Joël maakt van deze “oude” invloeden een eigentijdse frisse sound. De nu-soul feel ligt prettig in het gehoor en klinkt naar meer!  2012 begint veelbelovend voor Ashtraynutz. Ashtraynutz wordt door een van Neerlands meest populaire bands van het moment, Chefs Special, uitgenodigd om de support shows te verzorgen bij de optredens in Paradiso Amsterdam (uitverkocht), Tivoli, Utrecht (uitverkocht), Oosterpoort, Groningen en Nieuwe Oogst in Rotterdam in Maart en April. Ashtraynutz bestaat uit: Joël Gaerthé, Darryl Ciggaar, Nick Croes, Bill Mookhoek, Joel Dielemans en Tess Gaerthe

 

The Soul Snatchers

Live brengen The Soul Snatchers een anderhalf uur durende spetterende show. Tijdens deze show worden hammond en blazers instrumentals afgewisseld door vocale songs, gebracht door diverse vocalisten. Dit alles geïnspireerd op de authentieke Soul Revues zoals die in de jaren ‘60 werden gebracht door legendarische labels als Stax en Motown. De afgelopen jaren waren de The Soul Snatchers een graag geziene gast op festivals en in clubs in o.a. de UK, Spanje, België, Duitsland, Turkije en natuurlijk in het eigen Nederland.

 

Blues

Natuurlijk mag ook ‘de Blues’ niet ontbreken tijdens het vieren van 65 jaar DJS daarom zullen op zowel de vrijdag- als de zaterdagavond afterparties gehouden  worden op het Jazzpodium zelf waarbij ‘De Blues’ centraal staat.

Kijk voor meer informatie ook op www.jazzpodiumdjs.nl en op www.bigrivers.nl